Eliminirana braniteljica Australian Opena, Vekić bolja od Podoroske
Foto: EPA

Iznenađenja i u 2. kolu ženskog dijela turnira na Australian Openu

Eliminirana braniteljica Australian Opena, Vekić bolja od Podoroske

Braniteljica naslov na Australian Openu, Amerikanka Sofia Kenin, završila je svoj put na ovogodišnjem izdanju turnira već u 2. kolu.

Nju je noćas bez velikih problema s 2:0 u setovima (6:3, 6:2) eliminirala Estonka Kaia Kanepi te već u ranoj fazi od turnira oprostila 4. igračicu svijeta.

Ovaj rezultat jeste iznenađenje, no nije senzacija obzirom da Kanepi od početka ove sezone igra fantastičan tenis. Kenin se od samog početka našla pod baražnom paljbom udaraca Estonke i do kraja meča nije pronašla protulijek za njenu fantastičnu igru s osnovne linije. Koliko je Kanepi dobro igrala govori podatak da Kenin nije uspjela napraviti nijedan break što je za ženski tenis više nego neobično.

Hrvatica Donna Vekić također je napravila iznenađenje. Iako rankingom bolja od Naide Podoroske, Argentinka je zbog forme bila u statusu favorita, no mlada Hrvatica proigrala je na ovom Grand Slam turniru te i noćas igrala sjajno i s terena počistila favoriziranu protivnicu s 2:0 u setovima (6:2, 6:2). Dalje je prošla i prva igračica svijeta Australka Ashleigh Barty koja je s 2:0 savladala Dariu Gavrilovu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti