Sofia Kenin druga finalistica Roland Garrosa

Porazila favoriziranu Kvitovu

Sofia Kenin druga finalistica Roland Garrosa

Američka tenisačica Sofia Kenin plasirala se u finale ženskog dijela turnira u Roland Garrosu. 

Kenin je danas, iako nije bila favorit, savladala Čehinju Petru Kvitovu s 2:0 u setovima (6:4, 7:5). 

Favorizirana Kvitova bila je zatečena koliko je čvrsto Amerikanka odgovorila na njene agresivne udarce s osnovne crte koji su Čehinju proslavili u njenoj karijeri. 

Kenin je Kvitovu breaknula pri rezultatu 1:1 i čvrsto držala svoj servis do kraja seta bez da je rivalki dala prigodu da se vrati u set. Drugi set bio je dosta neizvjesniji. Prvi udarac opet je zadala Kenin koja je povela s 4:2, te kasnije na rezultatu 5:4 servirala za meč. Tu je njezina koncentracija popustila, Kvitova je poravnala na 5:5, no dalje nije išlo. 

Sjajna Kenin opet oduzima servis Čehinji i ovaj put na servisu za meč nije pokleknula iako je Kvitova imala break loptu za 6:6 i tie break. Sofia Kenin će u subotnjem finalu igrati protiv mlade Poljakinje Ige Swiatek koja je danas u prvom polufinalu pomela Nadiu Podorosku i bez izgubljenog seta se plasirala u finale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi