Prekratko je trajala radost Eline Svitoline zbog rođenja kćeri, samo dva dana kasnije je ronila suze

Pati zbog Ukrajine

Prekratko je trajala radost Eline Svitoline zbog rođenja kćeri, samo dva dana kasnije je ronila suze

Edmir Škorić

Dva dana. Tako je kratko trajala radost ukrajinske teniserke Eline Svitoline (28) zbog rođenja kćeri Skai koju ima s teniserom Gaelom Monfilsom (36).

Jedan od najsretnijih perioda u životu slavnog teniskog para ubrzo je zamijenjen neopisivom tugom na licu Ukrajinke, pošto je samo dva dana kasnije njen rodni grad Kijev u Ukrajini bio na meti ruske vojske.

Nekadašnja treća teniserka svijeta podijelila je snimke gnusnog terorističkog čina na svom Instagram storyju.

"Neprijatelj cijelu noć i jutro terorizira civile. Bespilotne letjelice i rakete kamikaze napadaju cijelu Ukrajinu", stoji u videu predsjednika Volodimira Zelenskog na kojem se vidi oštećena zgrada.

“Neprijatelj može napasti naše gradove, ali nas neće moći slomiti. Okupatore čeka tek pravedna kazna i osuda budućih generacija. Mi ćemo pobijediti”, dodao je šef ukrajinske države.

Oglasi

Svitolina je uz video dodala uplakane emotikone. Tokom prošlog vikenda rodila je kćer koju su ona i njen suprug Monfils nazvali Skai.

Ukrajinska teniserka itekako proživljava ratnu situaciju u rodnoj zemlji pa ju je napad na prijestolnicu jako pogodio.

Ukrajinski sportisti, ma gdje god bili, dosta pate za svojom zemljom koja je pod stalnim ruskim napadima već mjesecima. Agresija Rusije počela je 24. februara i nažalost se i dalje ne nazire kraj.

Svitolina je trenutno 230. igračica na svijetu, no treba imati na umu da jedno vrijeme nije nastupala zbog trudnoće. Ima 16 titula u karijeri i svojevremeno je krajem 2017. godine bila treća igračica svijeta.

Posljednji meč je odigrala još prije skoro sedam mjeseci kada je u Miamiju poražena od Britanke Heather Watson u tri seta na otvaranju Masters turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi