"Nije lako svaku noć gledati suprugu kako plače"

Monfils tješi Svitolinu

"Nije lako svaku noć gledati suprugu kako plače"

Edmir Škorić

Francuski teniser Gael Monfils ima početak iz snova u 2022. godini. Ovaj veteran je, između ostalog, jučer izbacio prvog tenisera svijeta Daniila Medvedeva u trećem kolu Indian Wellsa, ali sada mu je sve to manje važno.

Monfils je ovu sezonu započeo osvajanjem trofeja na turniru u Adelaideu. Nadalje, imao je nezaboravne nastupe na Australian Openu, došavši do četvrtfinala. Međutim, na kraju je izgubio od Mattea Berrettinija u u pet setova. Francuz je svoj sjajan početak sezone potkrijepio još jednim iznimnim rezultatom u Indian Wellsu.

Nakon utakmice protiv Medvedeva, kojeg je porazom skinuo sa prvog mjesta ATP liste, Monfils je govorio o svojoj supruzi Elini Svitolini, Ukrajinki koja već sedmicama pati zbog rata u njenoj zemlji.

"Nije lako vidjeti svaku noć uplakanu i zabrinutu suprugu, ali pokušavam joj pomoći da joj bude lakše. Tu sam za nju svaki dan, i za njenu porodicu, do koje mi je jednako stalo. Teško je to sve opisati osim ako na neki način niste dio toga. Pomalo je sve to ludo što se događa", rekao je Monfils.

Monfils je još u aprilu 2021. godine zaprosio Svitolinu, a nekoliko mjeseci kasnije stupili su i zvanično u bračnu zajednicu. 

Svitolina je na razne načine do sada pomagala nesretnom narodu u Ukrajini i kao neko ko dolazi iz te zemlje, teško podnosi sve ono što se dešava već izvjesno vrijeme, skoro tri cijele sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti