Sastale se ratoborna Ukrajinka i neutralna Ruskinja, njihov susret na mreži je priča za sebe

Ukrajinka poslala snažnu poruku

Sastale se ratoborna Ukrajinka i neutralna Ruskinja, njihov susret na mreži je priča za sebe

Admin Čaušević

Ruski i ukrajinski sportisti su prinuđeni da se takmiče jedni protiv drugih dok njihove zemlje ratuju. 

Elina Svitolina je na turniru u Monterreypobijedila rivalku iz Rusije, Anastasiu Potapovu sa ubjedljivih 2:0 u setovima. Bilo je 6:2 i 6:1.

Svitolina je ranije prijetila da neće igrati protiv tenisera iz Rusije ili Bjelorusije i tražila je izbacivanje svih tenisera iz te dvije zemlje.

U međuvremenu je ITF pronašao rješenje da se ruski i bjeloruski teniseri mogu takmičiti, ali bez bilo kakvih nacionalnih obilježja.

Kada su izašle na teren Svitolina je obukla opremu u bojama Ukrajine i na terenu je bila fenomenalna i ostvarila je sigurnu pobjedu.

Oglasi

Nakon što je odigran posljednji poen susret Potapove i Svitoline na mreži je priča za sebe i putokaz svim ostalim sportistima.

Naime, Svitolina je prišla svojoj rivalki i sportski joj pružila ruku, a isto je uradila i ruska teniserka koja je nastupila pod neutralnom zastavom.

Svitolina of Ukraine beats Potapova of Russia in WTA event | AP News

"Bila sam fokusirana. Bila sam u misiji za svoju zemlju. Bilo je važno da budem spremna za sve što mi se nađe na putu", rekla je Ukrajinka nakon meča.

Svitolina je poručila da će kompletan zarađeni novac od turnira donirati vojsci Ukrajine. Pobjedniku u Monterreyu će dobiti 31.000 dolara.

Top Komentari

Mackintosh
Uskoro ce Svitolina nastupat za Rusiju kako je krenulo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi