Fantastična Petra Kvitova ponovo u finalu Grand Slama!
Čehinja je prije godinu i pol doživjela stravičnu povredu nakon što joj je lopov provalio u stan, a danas je ponovo izborila finale Grand Slam turnira.

Porazila Danielle Colins

Fantastična Petra Kvitova ponovo u finalu Grand Slama!

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se rano jutros po našem vremenu u finale Australian Opena.

Ona je u polufinalnom duelu porazila Amerikanku Danielle Collins sa 2:0 u setovima i to 7:6 i 6:0.

Collins je nešto bolje otvorila meč i sredinom prvog seta napravila brejk, ali Kvitova odmah uzvraća i set kasnije odlazi u taj brejk.

Tamo se bolje snašla Čehinja koja je slavila sa 7:2. Kvitova je u drugom setu pomela protivnicu i sa nulom slavila za plasman u finale.

Ona će tamo igrati protiv bolje iz meča Karolina Pliškova - Naomi Osaka koji je upravo u toku.

Inače, za Kvitovu će ovo biti prvo finale Australian Opena, a pokušat će doći do treće Grand Slam titule u karijeri. Prethodno je dva puta osvojila Wimbledon.

Australian Open, polufinale:

Petra Kvitova - Danielle Collins 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi