Kvitova nakon suza: Ovo mi je prvo polufinale druge karijere

Čehinja se vratila jača nego ikad

Kvitova nakon suza: Ovo mi je prvo polufinale druge karijere

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se rano jutros po našem vremenu u polufinale Australian Opena nakon što je porazila domaću predstavnicu Ashleigh Barty sa 2:0 u setovima.

Poslije meča Kvitova nije mogla da sakrije suze nakon što se prisjetila kroz šta je sve prošla na ljeto 2017. godine.

Podsjetimo, ona je tada zadobila tešku povredu lijeve ruke te je zamalo ostalka bez prstiju nakon što ju je povrijedio provalnik koji je upao u njen stan.

Kvitova poručuje da period nakon toga smatra kao početak njene druge karijere, tako da ovo smatra kao prvo polufinale na Grand Samu u toj karijeri.

"Ja ovo zovem drugom karijerom i sad sam znači u prvom polufinalu druge karijere. S druge strane, čini mi se da nikada nisam igrala ovako dobro tako da sam još sretnija. Stvarno uživam i turnir još traje", rekla je Kvitova.

Novinari su je obavijestili da je u međuvremenu skočila na prvu poziciju WTA liste.

"Pa, ne gledam pretjerano mnogo na ranking i mislim da to i sami znate. Zapravo, prvi put čujem informaciju da sam trenutno vodeća. Iskreno, nije me briga. U mojoj glavi trenutno nema mjesta za te stvari jer sam još uvijek u turniru. Igrat ću polufinale i to mi je trenutno jedino važno", kaže Kvitova.

Podsjetimo, ona će u borbi za veliko finale igrati protiv Danielle Collins koja je 35. teniserka svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi