Fantastični Čilić spasio dvije meč lopte i u sjajnom meču porazio Verdasca

Hrvat se plasirao u četvrto kolo

Fantastični Čilić spasio dvije meč lopte i u sjajnom meču porazio Verdasca

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrto kolo Australian Opena nakon što je danas u fantastičnom meču porazio Španca Fernanda Verdasca sa 3:2 u setovima.

Gledatelji na Margaret Court Areni su mogli da uživaju u fantastičnom tenisu u kojem je Verdasco umalo iznenadio prošlogodišnjeg finalisti Čilića.

Španac je igrao zaista sjajno na početku meča. Kretao se odlično, sa osnovne linije je bio sjajan i pogađao je teške udarce, dok je Čilić dosta griješio i zato je izgubio prva dva seta sa 6:4 i 6:3.

Hrvatski teniser motore pali u trećem periodu igre kada je slavio sa 6:1, da bi četvrti set donio zaista nevjerovatnu borbu. Otišlo se u taj brejk gdje je Verdasco imao dvije meč lopte od čega jednu na svoj servis, ali je napravio duplu servis grešku. To je Čilić iskoristio i na kraju slavio u taj brejku sa 10:8.

Verdasco vjerovatno još nije bio ni prežalio onu duplu servis grešku na meč loptu, a već je izgubio svoj servis na samom početku petog seta. Čilić je u jednom trenutku vodio 4:1 i imao brejk loptu za 5:1, ali Verdasco je uspio da spasi svoj servis te je kasnije došao do četiri brejk lopte za povratak u meč. Ipak, Čilić se izvukao i na kraju slavio sa konačnih 6:3 za prolaz dalje.

Hrvatski teniser će u četvrtom kolu igrati protiv Španca Roberta Bautiste-Aguta.

Australian Open, 3. kolo:

Marin Čilić - Fernando Verdasco 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi