Fantastični Tsitsipas nakon čudesnog preokreta protiv Nadala otišao u polufinale Australian Opena
Foto: EPA

Sjajan meč

Fantastični Tsitsipas nakon čudesnog preokreta protiv Nadala otišao u polufinale Australian Opena

Fantastičan meč u posljednjem četvrtfinalu muškog dijela ždrijeba odigrali su Rafael Nadal i Stefanos Tsitsipas, a mladi Grk nakon velikog preokreta proslavio je plasman u polufinale. 

Španjolac je u prva dva seta poput brzog voza protutnjao kraj grčkog tenisača dozvolivši mu da osvoji samo pet gemova te se tada činilo kako će legendarni Rafa ubilježiti još jednu rutinsku pobjedu.

No, došlo je do velikog obrata u Tsitsipasovoj igri. Stefanos je počeo bolje servirati i reternirati što je dovelo do toga da treći set odvede u tie break a ujedno isti nakon bolje igre u trinaestom gemu, na kraju i osvoji.
U četvrtom setu pritisak na Nadalov servis nastavio je rasti. Španjolac je radio sve više grešaka a na njih su ga tjerale sve bolje i teže lopte koje je slao Tsitsipas. Konačno, break je došao u devetom gemu tog dijela igre, a u idućem je Grk potvrdio napravio potvrdu oduzetog servisa, te je meč otišao u dramu petog seta. 

I tamo je neizvjesnost trajala sve do desetog gema gdje Nadalov servis puca po šavu, a Tsitsipas pravi break u gemu gdje Španjolac nije osvojio niti jedan poen na svom servisu. U servisu za meč Nadal je spasio dvije meč lopte, a Stefanos jednu break loptu ali preokreta nije bilo. Sjajni Grk tako će na megdan Danilu Medvedevu u polufinalu prvog Grand Slam turira sezone

Top Komentari

Logicno
U 3.setu Nadal je promasio 3 zicera u tiebreaku i to ga je kostalo najvjerovatnije Grand Slam-a.
4 0
makelele
Nadal je Tito za zemlju, ove ostale turnire je ipak samo obicni smrtnik.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi