Federer bolji od Wawrinke, Goffin poslao Del Potra kući

Četvrtfinale ATP turnira u Cincinnatiju

Federer bolji od Wawrinke, Goffin poslao Del Potra kući

Endin Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u polufinale ATP turnira koji se igra u američkom Cincinnatiju.

Federer je sinoć u četvrtfinalu imao okršaj sa svojim sunarodnjakom Stanom Wawrinkom i na kraju je slavio sa 2:1 u setovima (6:7, 7:6, 6:2). Wawrinka je odlično igrao u prva dva seta i bio je veoma blizu pobjede, ali stari "lisac" Federer je pokazao svoju veličinu u trenucima kada se lomio meč.

Prvi set bio je veoma izjednačen, a nakon tie-breaka Wawrinka je uspio da povede sa 1:0 u setovima. Drama se nastavila i u narednom setu i odmah je bilo jasno da ćemo gledati još jedan tie-break. Iako je Wawrinka bio blizu da dođe do pobjede na kraju je Federer uspio da izjednači na 1:1 u setovima.

Očito je da je to "slomilo" Wawrinku koji nije pružio mnogo otpora u trećem setu. Nakon svega pola sata igre Federer je treći set dobio sa 6:2 i tako završio posao u ovom meču i plasirao se u polufinale.

Federer će u polufinalu igrati protiv Davida Goffina koji je iznenadio Juan-Martina Del Potra i slavio sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

ATP Cincinnati, četvrtfinale:

Federer - Wawrinka 2:1 (6:7, 7:6, 6:2)
Goffin - Del Potro 2:0 (7:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi