Federer i Wawrinka nabrzaka riješili osminu finala, za koji sat igraju derbi četvrtfinala

Nastavlja se Masters u Cincinnatiju

Federer i Wawrinka nabrzaka riješili osminu finala, za koji sat igraju derbi četvrtfinala

Švicarski teniseri Roger Federer i Stan Wawrinka plasirali su se u četvrtfinale Mastersa u Cincinnatiju gdje će odigrati međusobni meč.

Obzirom da je kiša natjerala organizatore skoro na suze, danas će svi teniseri morati odigrati po dva meča, pa je takva sudbina zadesila i pomenuti dvojac.

Obojica su prvo morala proći prepreke u osmini finala - Federer protiv Mayera, a Wawrinka protiv Fucsovicsa. Federer je bio nešto brži, tačnije brži za devet minuta. On je svog rivala porazio sa 6:1 i 7:6 nakon sat i 14 minuta tenisa, dok je Wawrinka slavio sa 6:4 i 6:3 za sat i 23 minute igre.

Obzirom na već ranije pomenute problerme sa kišom, njih dvojica će u nastavku dana ponovo na teren, a dvoboj četvrtfinala planiran je za 02:30 iza ponoći.

Treba spomenuti i to da ćemo, osim njihovog duela, u nastavku dana pregledati i ostala tri meča četvrtine finala i to: Raonić - Đoković, Carrenop-Busta - Čilić i Goffin - Del Potro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi