Federer demolirao Dimitrova za 97. titulu u karijeri
Čudesni Švicarac ponovo je svjetski broj jedan (Foto: EPA)

Trijumf Švicarca u Rotterdamu

Federer demolirao Dimitrova za 97. titulu u karijeri

M. Šljivak

Legendarni Švicarac Roger Federer pobjednik je ATP turnira u holandskom Rotterdamu. Fedex je danas ekspresno u finalu pobijedio bugarskog tenisera Grigora Dimitrova sa laganih 2:0, po setovima 6:2 i 6:2.

Federer će od ponedjeljka ponovo biti svjetski broj jedan, a povratak na teniski tron proslavio je osvajanjem titule u Rotterdamu, ukupno 97. u karijeri.

Nije Dimitrov imao nikakve šanse protiv raspoloženog Federera. Prvi set je Švicarac dobio sa 6:2 za samo 26 minuta igre, da bi i u drugom lagano završio posao.

Koristio je Federer svaku grešku bugarskog tenisera. Kažnjavao je apsolutno sve i u drugom setu kojeg je dobio također sa 6:2 za konačnih 2:0.

ATP Rotterdam, finale:

Federer - Dimitrov 2:0 (6:2, 6:2)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi