Đoković obrukao Murrayja pred početak Australian Opena

U trening meču mu prepustio samo dva gema

Đoković obrukao Murrayja pred početak Australian Opena

Srbijanski teniser Novak Đoković i Britanac Andy Murray odigrali su na Margaret Court Areni u Melbournu trening meč pred početak Australian Opena.

Iako je rezultat bio u drugom planu, na kraju je ipak zabilježen - Đoković je slavio sa uvjerljivih 6:1 i 4:1. Susret nije odigran do kraja jer je morao biti prekinut obzirom da je istekao termin predviđen za njih dvojicu, pa je red došao i na ostale igrače koji žele da "osjete" teren Australian Opena.

Ovo je za Murrayja svakako jedan povratak u realnost nakon što se još jednom vratio poslije pauze. Podsjetimo, njega na teniskim terenima nije bilo još od sredine 2017. godine, a neuspješno se pokušao vratiti pred početak prošlogodišnjeg Australian Opena. Uslijedila je nova operacija i povratak na teren u Queen'su. Kasnije je odigrao nekoliko vezanih turnira pa se na jesen još jednom odlučio za pauzu.

Ipak, čini se kako još uvijek nije 100 posto spreman i u formi, a to najbolje pokazuje ovaj rezultat sa trening meča koji svakako nije slučajan.

Inače, Britanac je trenutno 230. teniser svijeta, a u prvom kolu ovogodišnjeg Australina Opena će igrati protiv Roberta Baustiste-Aguta. Murray je tokom karijere igrao čak pet puta u finalu AO, ali nijednom nije podigao trofej.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi