Roger Federer potvrdio da igra u Rimu naredne sedmice

Objavio da je spreman

Roger Federer potvrdio da igra u Rimu naredne sedmice

Edmir Škorić

Švicarski teniser Roger Federer igrat će na Mastersu u Rimu naredne sedmice.

Federer je bio pod znakom pitanja kada je Rim u pitanju, mada je u petak na obavljenom žrijebu uvršten u dio žrijeba u kojem je i Rafa Nadal.

Roger je otklonio sve dileme i potvrdio da će igrati u Rimu. Prvo kolo je slobodan, a u drugom ga čeka okršaj s boljim iz meča Tiafoe - Sousa.

"Upravo sam završio razgovor sa članovima svog tima i sretan sam što mogu da kažem da se vraćam u Rim, igraću u Italiji. Jedva čekam, baš sam uzbuđen", poručio je Federer.

On još nema titulu Mastersa u Rimu, a na turniru nije igrao od 2016. godine. Ukupno će mu ovo biti 17. učešće u prijestolnici Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi