Federer: I Nadal zaslužuje da bude prvi na ATP listi

Roger skroman kao i uvijek

Federer: I Nadal zaslužuje da bude prvi na ATP listi

Švicarski teniser Roger Federer poručuje kako i njegov veliki sportski rival Rafael Nadal zaslužuje prvo mjesto na ATP listi i kako njemu zbog toga i ne bi teško pao gubitak prvog mjesta. 

Federer će na naredna dva turnira - u Indian Wellsu i Miamiju, braniti maksimalan broj bodova, ali prednost mu predstavlja činjenica da Rafa neće igrati zbog problema sa povredom - barem ne u Indian Wellsu.

"Ne bi mi teško palo gubljenje prvog mjesta jer i Rafa zaslužuje da bude prvi zbog svega što je uradio. Razočaran sam što ga nema. Potrudit ću se da odbranim titulu, a prošle godine sam osvojio i dosta poena. Postoji mali pritisak u tom smislu, ali navikao sam da branim poene. Pa, branim ih već 20 godina. Nije to ništa novo", rekao je Roger.

Podsjetimo, Federer u svom prvom meču na turniru igra protiv Delbonisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti