Federer: Sanjam povratak na Roland Garros, odlučit ću u aprilu

Prvi teniser svijeta

Federer: Sanjam povratak na Roland Garros, odlučit ću u aprilu

Prvi teniser svijeta Roger Federer nije otpisao mogućnost da će se ove sezone vratiti turnirima na šljaci. 

Federer je prošle sezone propustio sve turnire na šljaci, računajući i Ronald Garros, a ove godine će razmisliti hoće li se vratiti i ponovo zaigrati u Parizu.

"Veliki mi je san povratak na Roland Garros. Ali, ne znam još da li ću učestvovati. Odlučit ćemo u aprilu, poslije Indian Wellsa. Sve zavisi od toga kako ću se osjećati. To je odluka od koje mi zavisi cijela godina. Fokusirat ću se sada na tvrdu podlogu, ali iskreno se nadam da će biti mjesta i za šljaku", rekao je prvi teniser svijeta.

Podsjetimo, Roger na Ronald Garrosu nije igrao od ljeta 2015. godine kada je izgubio u četvrtfinalu od Stasna Wawrinke. On je ovaj turnir osvojio jednom i to 2009. godine kada je u finalu porazio Robina Soderlinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi