Wawrinka, Dimitrov i Kyrgios u osmini finala

Masters u Cincinnatiju

Wawrinka, Dimitrov i Kyrgios u osmini finala

Švicarac Stan Wawrinka, Australac Nick Kyrgios, Mađar Marton Fucsovics i Bugarin Grigor Dimitrov plasirali su se rano jutros u osminu finala Mastersa u Cincinnatiju.

Wawrinka je u pravom derbiju drugog kruga igrao protiv Japanca Keija Nishikorija te ga je, lakše nego što se očekivalo, porazio sa 2:0 u setovima. Trostruki Grand Slam šampion je u prvom setu napravio dva i pretrpio jedan brejk, da bi u drugom jednom oduzeo servis svom rivalu te je slavio oba puta sa po 6:4 nakon sat i 30 minuta tenisa.

Švicarac će u osmini finala igrati protiv Mađara Fucsovicsa koji je nešto ranije u toku noći bio boljiu od Španca Garcije-Lopeza sa 2:1 u setovima.

Dalje se plasirao i Dimitrov koji je bio bolji od Mische Zvereva sa 2:0. Iako to rezultat u setovima baš i ne govori, Dimitrov se dobro namučio u ovom meču, pa je u prvom setu igrao taj brejk, a u drugom je posao riješio tek u posljednjem gemu prije taj brejka.

Kyrgios je također prošao dalje i to nakon što je porazio Bornu Ćorića sa 2:1 u setovima. Dimitrov će u osmini finala igrati protiv Novaka Đokovića, a Kyrgios čeka boljeg iz meča Hyeon Chung - Juan Martin Del Potro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi