"Federer ima još samo jednu priliku da osvoji Grand Slam"

Tako smatra Pat Cash

"Federer ima još samo jednu priliku da osvoji Grand Slam"

Roger Federer ima još samo jednu šansu da osvoji Grand Slam turnir, smatra nekadašnji australijski teniser Pat Cash. 

Podsjetimo, Federer je na nedavno završenom Australian Openu izgubio od Novaka Đokovića u polufinalu s 3:0 u setovima i na taj način ostao na 20 Grand Slam titula.

Nadal trenutno ima 19, a Đoković 17 pa je postalo jako uzbudljivo. Cash smatra kako Federer ima još samo jednu šansu da se domogne 21. Grand Slama i to na Wimbledonu.

"Federer ima šansu, vjerovatno još samo jednu, da osvoji Grand Slam i to je Wimbledon. Mislim da je još uvijek među najboljim igračima na travi", kazao je Australac za BBC.

On dodaje:

"Ostali momci također žele da nastave da pružaju dobre partije. Svaki turnir je drugačiji zbog povreda i ostalih stvari. U ovom trenutku svaka povreda je problem za starije momke koji bi zbog toga mogli da odsustvuju".

Kada je u pitanju Cash, on je tokom karijere osvojio samo jedan Grand Slam i to upravo Wimbledon 1987. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi