Federer još jednom potvrdio da je najbrži ikada

U Bazelu odigrao 1.500 meč

Federer još jednom potvrdio da je najbrži ikada

A. Čaušević

Moralo se to desiti u Bazelu, mjestu gdje se prije 38 godina rodio vjerovatno najboljih teniser svih vremena. 

Roger Federer je ponedjeljak odigrao svoj 1.500 meč kao profesionalni teniser te se dodatno približio Jimmyju Connorsu (1.556). Švicarac je u prvoj rundi turnira pobijedio Petera Gojowczyka sa 6:2 i 6:1.

Federer je i uvom meču potvrdio da je najbrži teniser ikada, odnosno da najbrže uspijeva da pobijedi svoje rivale.

Gojowczyk je pao sa 52 minute što znači da je popularni Fedex stigao do svoje 110 pobjede za koju mu je trebalo manje od sat vremena.

Drugi na ovoj listi sa 46 pobjeda za manje od sat vremena je Tomas Berdych, dok je Federerov najveći rival Rafael Nadal na petom mjestu.

Federer će u Baselu imati cilj da stigne do 103. trofeja u karijeri i približi se nedodirljivom Connorsu sa 109 osvojenih turnira.

Top Komentari

VelaHavle
E cuj da osvoji 103. trofej i pribluzi se NEDODIRLJIVOM Connorsu sa, PAZI SAD, 109 trofeja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi