Federer još nema plan za nastavak sezone

Roger razmišlja

Federer još nema plan za nastavak sezone

Legendarni švicarski teniser Roger Federer još ne zna na kojim će turnirima igrati u nastavku sezone.

Popularni Fedex je ponovo uspio da osvoji Australian Open i to nakon što je u finalu pobijedio Marina Čilića sa 3:2 u setovima. Iako ima 36 godina, to očito Rogeru ne smeta da iznova pokazuje da je najbolji na svijetu.

On trenutno razmišlja da li će igrati na turniru u Dubajiu, a osim toga nije siguran ni za sezonu na šljaci.

"Pregovaram sa organizatorima turnira (u Dubajiu). Kada je počeo Australian Open, pitao sam ih da li mogu odluku donijeti po njegovom završetku. To je bio savršen scenario za mene jer bih poslije turnira u Melburnu znao kako se osjećam i da li imam neku povredu. Osim toga, moram da donesem odluku kada je u pitanju sezona na šljaci, a to su međusobno povezane stvari. Možda ću negdje da igram, a možda ću neko vrijeme i da propustim", rekao je Roger.

Podsjetimo, ukoliko se odluči da nastupi u Dubajiu, Federer će imati priliku da ponovo postane svjetski broj 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi