Federer: Mislim da me protiv Tsitsipasa čeka zanimljiv meč

Švicarac u četvrtom kolu AO

Federer: Mislim da me protiv Tsitsipasa čeka zanimljiv meč

Legendarni švicarski teniser Roger Federer rano jutros po našem vremenu se plasirao u svoje 16. četvrto kolo Australian Opena.

On je na tom putu porazio Amerikanca Taylora Fritza sa laganih 3:0 u setovima, a naredni rival će mu biti Grk Stefanos Tsitsipas.

"Igrao sam protiv Tsitsipasa u Hopman kupu. Igrao je vrlo dobro i kvalitetno. Sada će ipak biti drugačije, jer se igra na tri dobijena seta. Radujem se tom meču, mislim da će biti zaista dobar", kaže Fedex.

Inače, Švicarac je danas igrao u dnevnom terminu što je vrlo neobična situacija kada je on u pitanju.

"Ponekad ne vidim svjetlost dana dugo vremena. Na primjer u Dubajiu su svi mečevi noćni, a ovdje u noćnim terminima igramo od četvrtfinala pa nadalje. Ako igraš dobro, vezat ćeš nekoliko duela po mraku, a do sezone na šljaci ćeš odigrati otprilike 70 posto mečeva u noćnom terminu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi