Fritz nemoćan protiv Federera
Kod muškaraca u 3. kolu za sada nema iznenađenja (Foto: EPA)

Australian Open, 3. kolo

Fritz nemoćan protiv Federera

Midhat Šljivak

Roger Federer lagano se plasirao u osminu finala Australian Opena.

Legenda svjetskog tenisa je u 3. kolu prvog Grand Slama sezone lagano pobijedio Amerikanca Tylora Fritza sa 3:0, po setovima 6:2, 7:5 i 6:2.

Mladi teniser iz SAD-a bio je suviše lagan zalogaj za Fedexa. Namučio ga je samo u drugom setu kada je uspio dobiti pet gemova, ali osvajanje seta protiv jednog od najboljih ikad je ipak ostao san.

Federer je tako prošao u osminu finala, a tamo ga čeka još jedna mlada nada svjetskog tenisa. To je Grk Stefanos Tsitsipas koji je sinoć savladao Gruzijca Nikoloza Basilashvilija sa 3:1 (6:3, 3:6, 7:6, 6:4).

Tomas Berdych je također prošao dalje. Čeh je pobijedio Diega Schwartzmana sa 3:1 (5:7, 6:3, 7:5, 6:4) i on će u narednom kolu igrati protiv pobjednika duela Nadal - De Minaur.

Ispala 11. nositeljica u ženskoj konkurenciji

U ženskoj konkurenciji završena su tri meča, a svakako je najveće iznenađene pobjeda Amerikanke Amande Anisimove protiv 11. nositeljice Aryne Sabalenko iz Bjelorusije.

Amerikanka je do osmine finala došla sa laganih 2:0, po setovima 6:3 i 6:2. Prolaz dalje ostvarile su lagano još Ashliegh Barty i Anastasia Pavlyuchenkova.

Barty je savladala Grkinju Sakkari sa 2:0 (7:5, 6:1), dok je Pavlyuchenkkova savladala Bjeloruskinju Sasnovich sa 6:0 i 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti