Federer: Nadam se da ostali teniseri neće razmišljati kao ja

Švicarski teniser

Federer: Nadam se da ostali teniseri neće razmišljati kao ja

Švicarski teniser Roger Federer poručio je ostalim igračima da ne razmišlaju kao on kada je u pitanju preskakanje određenih turnira.

Podsjetimo, Roger je u protekle dvije sezone odlučio da preskoči kompletnu sezonu na šljaci, a poručio je da ostali igrači ne bi trebali takve odluke donositi u 36. godini već sa 25.

"Nadam se da ostali igrači neće razmišljati kao ja da se tek u 36. godini odreknu nekih turnira. Valjalo bi da to urade sa 25. Moja filozofija je da igram samo onda kada osjećam da sam spreman. Neću se prijaviti na turnir da vidim kakva mi je forma, nego želim da navijači uvijek vide najboljeg Rogera", poručio je treći teniser svijeta.

On je također uporedio sadašnji tenis sa onim prije 20-ak godina kada je on počeo karijeru.

"Igra se sve više zasniva na fizičkoj snazi. U prošlosti se udaralo jako, ali se kretalo sporije. Išlo se sporo, srednje, sporo, srednje, brzo. Sad je srednje, brzo, brzo, brzo i zato nije lako. Svi se sada dobro osjećaju da osnovnoj liniji, igra je potpuno drugačija".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi