"Federer nije najbolji teniser svih vremena"
Mnogo je velikih tenisera, ali prema mišljenju mnogih ljubitelja bijelog sporta, Fedex je najveći koji je ikad igrao (Foto: EPA)

Ilie Nastase sasvim iskren

"Federer nije najbolji teniser svih vremena"

M. Šljivak

"Roger Federer nije najbolji teniser svih vremena", smatra nekadašnji svjetski broj jedan, legendarni Rumun Ilie Nastase.

Fedex je u karijeri osvojio sve. Ima čak 20 Grand Slam naslova, ali Nastase smatra da nije korektno reći da je Švicarac najbolji igrač svih vremena.

"Nije fer reći da je Federer najveći svih vremena. Nije korektrno zbog igrača iz prošlosti, kao što su Rod Laver ili Pete Sampras. Ljudi danas gledaju na sve sportiste. Cristiano Ronaldo će biti najbolji za 10 godina, ali ne želim da ga stavljam u kontekst da je najbolji do sada. Svi su veliki šampioni i igrali su nanajvišem nivou", istakao je Nastase.

Legenda rumunskog tenisa je svjetski broj jedan dostigao 1973. godine, a u karijeri je osvojio dva Grand Slama, French Open i US Open.

Federer je za sada sa 20 Grand Slam titula prvi, a iza njega su Rafael Nadal sa 17, te Novak Đoković i Pete Sampras sa po 14 titula.

Top Komentari

Mr.Balboa
E ti si bas ono popularan,pa da se cjeni tvoje misljenje,pa vecina kaze da jeste najbolji ikada upravo zbog Grend Slem titula,I sada se ti pojavis da pametujes sta nije korektno prema Laveru I Samprasu,a doticna gospoda javno priznaju da je Federer najbolji ikada ako ostane ispred ostalih sa GS titulama!Zalosno sto si tako ljubomoran a poznat si teniser bio,umjesto da se mladje generacije ugledaju na tebe,sada ce biti protiv tebe ccccc!!!
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi