Federer: Zverevu ništa ne mogu da zamjerim, čak je hrabro reagovao
Zverev je pobijedio Federera i plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu, ali je na kraju meča izviždan

Dosta bure nakon polufinalnog meča u O2 areni

Federer: Zverevu ništa ne mogu da zamjerim, čak je hrabro reagovao

Edmir Škorić

Nakon jučerašnjeg meča Roger Federer - Aleaxander Zverev, mladi Nijemac doživio je neprijatno iskustvo.

Zverev je pobijedio Federera u dva seta i plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu, ali mu je potom O2 area zviždala.

"U tenisu je rijetkost da se sa tribina čuju ovakvi povici i zvižduci. A kada se to desi svako od nas to doživljava lično i veoma direktno. Mislim da Saša nije zaslužio da mu zvižde. Izvinio mi se na mreži, a ja sam rekao da nema potrebe za tim. čestitao sam mu na sjajnom meču i sjajnom turniru koji ima do sada i poželio mu sve najbolje u finalu. Ne bi trebalo da se izvinjava, nije uradio ništa loše samo je rekao kako je bilo. Postoji pravilo za takve situacije i ono je primijenjeno i u ovom slučaju", rekao je Federer.

Bila je i jedna sporna situacija u taj-brejku drugog seta kada je dječak koji sakuplja loptice ispustio lopticu, pa je Zverev prekinuo poen, pa se on morao ponoviti.

"Ne mogu Saši da zamjerim ništa u ovoj situaciji. Čak vjerujem da je reagovao hrabro jer u takvim situacijama ne znaš šta će na kraju sudija da odluči kada se poen prekine".

Top Komentari

izvoristine
Prdohan stari nafikso se dopinga pa mu i to vise ne pomaze da se nosi sa mladim igracima. Hajde u penziju proso je voz ne brukaj se. Dzaba ti plac i nikad dosta. Halapljiv si ko niko dosta te je vise.
4 30
Mr.Balboa
Ma bitno je da ti neces imati sansu sada osvojiti ovaj veliki turnir,I sam si kriv za to,jer ne igras uopste na dobrom nivou kao prosle godine,a mali Zverev je talenat samo sto nije jos sazrio za ovakve meceve protiv djoke!!!
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti