London pokušao podići Rogera, ali Tsitsipas je bio bolji i zasluženo ide u finale

Završni Masters

London pokušao podići Rogera, ali Tsitsipas je bio bolji i zasluženo ide u finale

E. Škorić

Roger Federer je poražen od 17 godina mlađeg rivala Stefanosa Tsitsipasa u prvom polufinalu završnog Mastersa u Londonu. Grk je slavio sa 6:3, 6:4.

Iako je legendarni Švicarac bio veliki favorit, Tsitsipas je odigrao fantastičan meč i potpuno zasluženo u dva seta prošao dalje, a u finalu će igrati protiv pobjednika duela Dominic Thiem - Alexander Zverev.

Federer je rekorder po broju titula na posljednjem turniru u godini, a do meča za plasman u finale je došao nakon pobjede nad velikim rivalom – Novakom Đokovićem.

U tom je meču Roger naprosto blistao, ali ovaj put ni sjena od takvog igrača.

Sve u svemu, Tsitsipas je danas djelovao motivisanije, kvalitetnije, svježije, Roger kao da je čekao da se meč završi i da ode na odmor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi