Veliko slavlje Federera nakon što je pregazio Đokovića

Konačno ga savladao nakon skoro četiri godine

Veliko slavlje Federera nakon što je pregazio Đokovića

E. Čaušević

Švicarski tenise Roger Federer večeras je pobijedio Novaka Đokovića sa 2:0 u setovima i plasirao se u polufinale završnog Masters turnira u Londonu.

Federer je večeras odigrao fantastičan meč protiv Đokovića i tako mu se koliko-toliko osveti za poraz u finalu Wimbledona od prije nekoliko mjeseci.

Švicarac je uspio posao završiti prije nego što se očekivalo, te je Đokoviću dopustio svega sedam gemova. Federer je slavio sa 2:0, a po setovima je bilo 6:4 i 6:3.

Federer je uz dosta emocija proslavio ovu pobjedu jer je uspio prekinuti loš niz protiv Đokovića i savladati srbijanskog tenisera po prvi put nakon skoro četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi