Federer otkazao učešće na prvom ATP kupu

Turnir se igra u Australiji

Federer otkazao učešće na prvom ATP kupu

A. Čaušević

Roger Federer neće nastupiti na ATP kupu koji će se početkom 2020. godine održati u Australiji. 

Bit će to prvo takmičenje sa 24 ekipa na osnovu plasmsna na svjetskoj rang listi najboljih tenisera i proteći će bez Federera.

"Sa velikim žaljenjem se povlačim sa tog takmičenja. Poslije razgovora s porodicom i mojim timom o predstojećoj godini, odlučio sam da će dvije nedjelje koje ću provesti duže kod kuće dobro uticati na porodicu i na moj tenis", naveo je Federer, saopštili su organizatori.

Takmičenje će se održati od 3. do 12. januara u tri australska grada: Perthu, Sidneyu i Brisbaneu.

Do sada se na turnir plasiralo 18 selekcija, a preostalih šest će biti poznato poslije 13. novembra. Rafael Nadal i Novak Đoković su potvrdili svoje učešće.

Selekcije će biti podijeljenje u šest grupa od po četiri tima. Završnica će se odigrati u Sidneyu, a izborit će je pobjednici grupa i dvije najbolje drugoplasirane ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi