Federer protivniku u 2. kolu Basela prepustio samo tri gema

Fedex ekspresan

Federer protivniku u 2. kolu Basela prepustio samo tri gema

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Baselu jer je danas u osmini finala porazio Radua Albota sa 2:0 u setovima.

Čini se kako se Federer brzo psihički oporavio poslije poraza u četvrtfinalu Šangaja od Alexandera Zvereva pa u Baselu za sada igra sjajan tenis.

Treći teniser svijeta je svom rivalu prepustio samo tri gema u cijelom meču jer je rezultat bio 6:0 i 6:3 a meč je trajao sat i četiri minute.

Federer se na ovaj način plasirao u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz meča Francis Tiafoe - Stan Wawrinka. Dakle, u četvrtfinalu ćemo imati potencijalni veliki švicarski derbi između Federera i Wawrinke što će vjerovatno biti jako privlačno za publiku.

Podsjetimo, nakon današnjih mečeva dalje su se plasirali i teniseri poput Davida Goffina, Filipa Krajinovića, Jan-Lennard Struffa i drugih.

Turnir se nastavlja sutra kada se igraju preostali susreti drugog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi