Niko kao Fedex: Roger Federer osvojio jubilarnu 10. titulu u Baselu!

Godine mu ne mogu apsolutno ništa

Niko kao Fedex: Roger Federer osvojio jubilarnu 10. titulu u Baselu!

Legendarni Švicarac Roger Federer osvojio je danas svoju 10. titulu na ATP turniru u Baselu. 

Federer je rutinski stigao do finala jednog od svojih omiljenih turnira jer nije izgubio nijedan set, a tako je odigrao i današnji finalni susret protiv Alexa De Minaura. Švicarac je na kraju pobijedio sa 2:0 (6:2, 6:2).

Roger je prvi brejk napravio sredinom prvog seta a isti je potvrdio i u osmom gemu te je slavio u prvom periodu meča sa 6:2.

Slična stvar desila se i u drugom setu. Federe pravi brejk ovog puta na početku istog, a još jednom oduzima servis rivalu u osmom gemu te ponovo set dobija sa 6:2. Meč je trajao ukupno sat i devet minuta.

Ovo je za Federera ukupno deseta titula u Baselu, a četvrta ove sezoe. Prethodno je osvojio Dubai, Miami i Halle.

Top Komentari

AlphaStrong
Crkni đoko
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi