Federer planira igrati i sljedeće godine

Imat će 40 godina

Federer planira igrati i sljedeće godine

Švicarski teniser Roger Federer ima namjeru i naredne godine igrati tenis. 

Federer će sljedećeg ljeta imati čak 40 godina, ali svejedno ima u planu igrati profesionalni tenis. To dokazuje njegova izjava da namjerava nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju narednog ljeta kao i na Wimbledonu.

"Nažalost, nisam mogao da igram na Olimpijadi u Riju zbog operacije koljena. Nadam se da ću moći da se takmičim u Tokiju naredne godine, to je također jedan od mojih ciljeva", kazao je švicarski veteran.

Inače, Federer se još uvijek oporavlja od dvije operacije koljena koje je imao ove godine i nije u stanju igrati.

"Osjećam se mnogo bolje, ali još nisam spreman da igram tenis", kazao je on.

Tenis je još uvijek suspendovan zbog koronavirusa, a da nije tako sada bi na programu bio Wimbledon.

"Nedostaje mi Wimbledon. Volio bih da sada igram na centralnom terenu. Jasno, jedan od mojih najvećih ciljeva i razlog zbog kojeg naporno radim na oporavku svakog dana je da se vratim na Wimbledon naredne godine".

Teniska sezona trebala bi biti nastavljena u augustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi