Federerov oporavak ide po planu

Imao dvije operacije koljena

Federerov oporavak ide po planu

A. Čaušević

Možda i najbolji teniser svih vremena Roger Federer ove godine je imao dvije operacije koljena te je odlično iskoristio pandemiju koronavirusa da otkloni probleme s povredom.

Legendarni Švicarac je još ranije izjavio da više neće igrati 2020. godine, ali mu je cilj da što spremniji dočeka početak nove sezone.

Potvrdio je to i njegov trener Severin Luthi koji je kazao da oporavak ide po planu te da će uskoro početi plan fizičkog treninga.

"Roger se dobro oporavlja, sve ide po planu nakon druge operacije. Do sada nije učionio ništa intenzivno. Ipak, uskoro krećemo s planom fizičkog treninga sa Pierom Paganinijem (Federerov dugogodišnji kondicioni trener op.a.)", rekao je Luthi.

Federer je prvu operaciju koljena imao u februaru, a pod nož je morao i u maju jer prvi hirurški zahvat nije prošao kako je to planirano.

Top Komentari

ab57
Najveci svih vremena.
2 0
hacmu
Gospodin!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi