Federer ponovo govorio o penziji i ovog puta rekao pomalo neočekivane stvari

Švicarac ima već 38 godina

Federer ponovo govorio o penziji i ovog puta rekao pomalo neočekivane stvari

Iako Švicarac Roger Federer ima već 38 godina i uskoro će napuniti 39, nema namjeru da ode u penziju. 

On je već nekoliko puta govorio o ovoj temi i uvijek bi rekao da se nikada ne zna šta će se desiti, a ovog puta je bio nešto konkretniji pa je definitivno kazao kako nema u planu skoriji odlazak u mirovinu.

"Nema novih vijesti o povlačenju ili bilo kakvih planova za prestanak igranja. Porodica je zdrava, moja supruga je kul i ja se osjećam prilično dobro i mislim da i dalje mogu da se takmičim na najvišem nivou, što sam i ponovo radio u Australiji", kazao je Roger i dodao:

"Sretan sam što i dalje igram. Nikada ne znate, ali trenutno nemam planova za penziju i sve to. Zadovoljan sam što je sezona zapravo počela dobro".

Dakle, Federer zapravo smatra da za sebe ima dobar AO iako mnogi vjeruju da nakon uvjerljivog poraza od Đokovića u polufinalu on više ne može da se takmiči s njim i Nadalom.

Ipak, Federer nas je toliko puta izvona iznenadio pa nas ne bi čudilo da u nastavku sezone zaigra u daleko boljem izdanju.

Inače, on je još uvijek na 20 Grand Slam titula, a posljednju je osvojio još prije dvije godine. Od tada je Đoković došao do još pet najvećih titula i primakao mu se na samo minus tri. Također, napredovao je i Rafael Nadal koji je sada na samo minus jedan.

Dakle, kada sve saberemo i oduzmemo, Roger sigurno još uvijek ima veliki motiv da igra i osvoji barem jedan ili dva Grand Slama kako ne bi dopustio Nadalu i Đokoviću da ga stignu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije