"Đoković će na kraju osvojiti najviše Grand Slamova"

Ko će biti najbolji na kraju od velike trojke?

"Đoković će na kraju osvojiti najviše Grand Slamova"

S. Grebović

Bivša prva igračica svijeta, Amerikanka Tracy Austin, smatra kako će Novak Đoković na kraju karijere imati više Grand Slam naslova od Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Srbijanski teniser je prošle nedelje u velikom finalu Australian Opena, slavio protiv Thiema sa 3:2 i tako stigao do osme titule u Melbourneu i ukupno 17. iz Grand Slam serije te sada ima dvije manje od Nadala i tri manje titule od Federera.

"Kada se sve završi, mislim da će Novak će biti prvi. Prije svega, mislim da se nije mnogo istrošio i da ima još dobre četiri godine pred sobom, dakle još četiri godine u kojima može da pobjeđuje na svakoj od podloga. Dok je Rafa tu, on je najbolji na šljaci svih vremena, ali mislim da činjenica da je bolji u međusobnim mečevima daje Novaku prednost u odnosu na Rogera i Rafu“, kaže 57-godišnja Austin, dvostruka osvajačica US opena.

Amerikanka vjeruje da je Đoković imao najteži put među Velikom trojkom.

Činjenica jeste da je on bio mladić koji je morao da se probija kroz njih, na svakom Slemu koji je osvojio morao je da igra sa Rogerom i Rafom. Roger je imao lakši start jer osvojio je nekoliko Slemova prije nego što su se Đoković i Nadal umješali u trku. Mislim da je Novakov put bio najteži i da će na kraju on imati najviše Slamova“, smatra Austin.

Naredni Grand Slam, Roland Garros, na rasporedu je od 24. maja do 7. juna ove godine.

Top Komentari

vence
Sve dok ne pretekne Rogera..zna se ko je broj 1 :) ostali nek se redaju kako im volja
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi