Federer ponovo propušta zemljanu sezonu?

Još nije donio konačnu odluku

Federer ponovo propušta zemljanu sezonu?

Švicarski teniser Roger Federer najavio je da bi mogao propustiti sve turnire na zemljanoj podlozi koji će se igrati 2018. godine.

Nakon osvojenog Australian Opena, Federer je poručio da mu treba još neko vrijeme da odluči hoće li se pojaviti na sljedećem velikom turniru u Dubaiju do kojeg je ostalo još skoro mjesec dana.

"Pregovaram sa organizatorima turnira. Kada je počeo Australian Open, pitao sam ih mogu li donijeti odluku po njegovom završetku. To je bio idealan scenarij za mene, jer bih poslije turnira u Melbourneu znao kako se osjećam i imam li neku povredu", objasnio je Federer, te dodao:

"Pored toga, moram odlučiti o sezoni na zemlji. Možda ću neke turnire igrati, a neke preskočiti".

Roger Federer je prošle godine nastupio na svega 12 turnira, a osvojio ih je čak sedam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi