Otkazan Wimbledon!

Tužne vijesti za ljubitelje tenisa

Otkazan Wimbledon! · Udarna vijest

Nastavlja se noćna mora za sve ljubitelje sporta. Otkazan je Wimbledon.

Kao što su i špekulisalo da će se desiti, nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu, Wimbleon, otkazano je danas, a tu informaciju objavili su organizatori turnira.

Ove godine smo trebali gledati 134. izdanje ovog turnira, ali od toga neće biti ništa. Wimbledon se neće igrati u nekom drugom terminu, već ćemo ga sljedeći put gledati tek u ljeto 2021.

Ovo je prvi put poslije II Svjetskog rata da se dešava ovako nešto s najpopularnijim teniskim turnirom na svijetu.

Podsjetimo, već ranije je otkazano nekoliko Masters turnira, računajući i kompletnu sezonu na šljaci. Roland Garros je pomjeren za kraj septembra, a sudbina US Opena je još uvijek nepoznata.

Čitava teniska sezona je naravno suspendovana u ovom trenutku i još se ne zna koji će biti prvi naredni turnir. Vjeruje se da će teniseri, u najboljem slučaju, na teren ponovo u julu mjesecu.

Od veliki događaja ranije je otkazano i Evropsko prvenstvo u fudbalu kao i Olimpijske igre.

Top Komentari

AmirTenk
o ovome me novalic nije obavijestio
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi