Federer propušta Masterse u Torontu i Cincinnatiju, da li će igrati na US Openu?
FOTO - EPA

Zbog povrede koljena

Federer propušta Masterse u Torontu i Cincinnatiju, da li će igrati na US Openu?

Adnan Beganović

Legendarni švicarski teniser Roger Federer neće igrati na naredna dva turnira iz Masters serije u Torontu i Cincinnatiju.

Federer je otkazao nastupe u Torontu i Cincinnatiju zbog povrede koljena, a pod znakom pitanja je i njegov nastup na posljednjem Grand Slamu sezone US Openu.

Federer je zbog povrede koljena propustio i Olimpijske igre, a tokom prošle godine je dva puta podvrgnut operaciji desnog koljena.

U ovoj sezoni švicarski teniser je igrao pet turnira, a ljubitelji tenisa strahuju da će propustiti US Open koji je osvajao u pet navrata, posljednji put 2008. godine.

Svoj posljednji Grand Slam i to Australian Open osvojio je 2018. godine, a od tada je Novak Đoković osvojio osam, dok je Rafael Nadal osvojio četiri Grand Slama.

Ova trojica tenisera izjednačena su po broju osvojenih Grand Slam naslova, osvojili su po 20.

Masters u Torontu počinje 9. avgusta, Cincinnati je sedmicu kasnije, a US Open počinje krajem ovog mjeseca, tačnije 30. avgusta.

Najavljeno je i da osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju Aleksandar Zverev također neće igrati u Torontu, kao ni Matteo Berrettini, Kanađanin Miloš Raonic i Španac Pablo Carreno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti