Federer se još neće vratiti

Legendarni Švicarac se oporavlja

Federer se još neće vratiti

S. Mlaćo
Roger Federer neće nastupiti na Australian Openu.

Legendarni Švicarac je posljednji put nastupao na Wimbledonu u julu, a sada je kazao da nije spreman za najveće napore.

Ističe da u januaru počinje sa laganim trčanjem.

"Želio sam da sprovedemo detalje ispitivanja prije nego što dam zvaničnu izjavu i pregledi su bili ohrabrujući. Počeo sam dug period rehabilitacije u koji sam uložio i dušu i tijelo. Situacija nije kao 2016. godine, zato moram da budem strpljiv. Biću u stanju da počnem sa laganim trčanjem u januaru i potom da nastavim sa treniranjem na terenu uz kompleksnu podršku u martu ili aprilu. Otuda procjenjujem da bih mogao da se vratim takmičenjima na ljeto 2022. godine", poručio je Federer.

Priznaje da se želi vratiti i radi onih koji su uvijek vjerovali u njega te mu davali podršku.

“Investiranje svega u povratak je također moj način da im se zahvalim. Moji navijači zaslužuju više od mog posljednjeg pojavljivanja na travi", kazao je legendarni Švicarac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi