Federer se vratio na vrh, Kyrgios: Šta reći? Pa Roger je najveći svih vremena!

Bolji od Kyrgiosa u polufinalu u Stuttgartu

Federer se vratio na vrh, Kyrgios: Šta reći? Pa Roger je najveći svih vremena!

E. Škorić

Roger Federer je danas u drugom polufinalu ATP turnira u Stuttgartu bio bolji od Nicka Kyrgiosa.

Svi dosadašnji mečevi Kyrgiosa i Federera otišli su u tri seta, pa tako i današnji u polufinalu turnira u Njemačkoj, koji obično služi kao priprema za Wimbledn.

Federer nekoliko mjeseci nije igrao, no u Stuttgartu se vratio starim navikama i sada je već osigurao povratak na prvo mjesto na ATP listi.

Danas je izgubio prvi set sa 7:6, potom naredna dva dobio sa 6:2 i 7:6. Kyrgios je u taj-brejku trećeg seta poveo s 2:0, no Švicarac je na kraju bio bolji.

"Nemam šta drugo da kažem nego da je Roger teniski GOAT (najveći svih vremena, op.a)", poručio je Kyrgios nakon poraza.

Federer će u finalu igrati protiv Miloša Raonića.

Top Komentari

realno_govoreci
Kakva samo glupost. Ne igra nikako mjesecima Odigra jedan turnir i ponovo prvi. Ovaj tenis ima ubjedljivo najgori sistem bodovanja kako se moze samo imati
1 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi