Federer 'sredio' i Jacka Socka

Hopman Cup

Federer 'sredio' i Jacka Socka

Švicarac Roger Federer pobijedio je danas u okviru Hopman Cupa Amerikanca Jacka Socka sa 2:0 u setovima i na taj način je donio i šestu pobjedu svojoj reprezentaciji na ovom takmičenju.

Drugi teniser svijeta je prije dva dana porazio Rusa Karena Khachanova sa 2:0 u setovima, a prije njega ista sudbina zadesila je i Japanca Yuichi Sugitu.

Danas je Švicarac bio na jednom od najtežih mogućih ispita jer je igrao protiv Jacka Socka, 8. tenisera svijeta, ali uspio je i ovaj meč da dobije bez izgubljenog seta.

Federer je slavio sa 7:6 (5) i 7:5 za sat i 35 minuta tenisa, a svom rivalu nije dopustio nijedan brejk. Švicarci su još uvijek lideri u grupi B sa šest pobjeda, dok su Amerilanci ostali na četiri tijumfa i dva poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi