Toni Nadal: Vjerujem da će Rafa dovoljno trajati da stigne Rogera

Rafin stric optimističan

Toni Nadal: Vjerujem da će Rafa dovoljno trajati da stigne Rogera

Stric Rafaela Nadala nije mnogo optimističan kada je u pitanju 2018. godina jer je svjestan da se na teniske terene vraćaju Andy Murray i Novak Đoković.

Rafa je 2017. godinu počeo kao 6. teniser svijeta, ali na kraju je ipak uspio da se probije na sami vrh jer je osvojio šest titula među kojima su i dvije sa Grand Slama.

Ipak, Toni, koji neće pratiti Rafu na turnirima u budućnosti, svjestan je da će biti mnogo teže naredne sezone.

"Đoković 2017. nije bio na svom nivou, kao ni Murray. Probleme su imali Wawrinka, Nishikori i Raonić. Rafi neće biti lako da osvoji sve te titule i naredne sezone, ali se nadam da će pokazati da je najbolji na šljaci i da će ponovo osvojiti titule u Monte Carlu, Barceloni i na Roland Garrosu", rekao je Toni pa dodao da njegov pulen može sustići Rogera:

"Vjerujem da će Rafa trajati dovoljno dugo da sustigne Rogerovih 19. Grand Slam titula".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi