Federer: Uzbuđen sam zbog povratka na vrh

Legendarni Švicarac

Federer: Uzbuđen sam zbog povratka na vrh

Švicarac Roger Federer osigurao je povratak na prvo mjesto liste najboljih igrača svijeta.

Čarobnjak iz Basela se na prvo mjesto vratio pobjedom u polufinalu turnira u Stuttgartu protiv Nicka Kyrgiosa, a na vrhu ATP liste će zamijeniti Rafaela Nadala.

"Bio je to težak meč, sa mnogo brejkova, sve je moglo da ode i u drugom smjeru. Sretan sam što sam na kraju pobijedio i što sam se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto ATP liste. Uzbuđen sam zbog toga, ali trofej u Stuttgartu bi mi mnogo značio u ovom trenutku", kazao je Federer.

Legendarni Federer će u borbi za trofej igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića, koji je ranije danas bio bolji od Francuza Lucasa Pouillea.

Inače, lista najboljih igrača svijeta će zvanično biti objavljena u ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi