Federera boli briga za tenisom

Legendi igranje u drugom planu

Federera boli briga za tenisom

A. Čaušević

Roger Federer uopšte ne mari za tenisom u vijeme pandemije koronavirusa. 

Federer je priznao da odavno nije uzeo reket u ruke te da uopšte neće trenirati dok ne dobije potvrde o nastavku sezone.

"Ne treniram, jer ne vidim razlog. Zadovoljan sam kako se osjećam, a mislim da je povratak daleko. Ne želim da radim ništa na silu i iskreno, ne nedostaje mi tenis toliko", kazao je legendarni Švicarac.

Osvajaču 20 Grand Slamova neće faliti motiva kada se sezona nastavi, ali je priznao da će mu definitivno biti neobično igrati bez publike.

"Ne mogu to da zamislim. Treniramo u takvim uslovima, ali je to drugačije. Nadam se da ćemo se brzo vratiti u normalu. Ne znam kako bih se osjećao da moram da igram bez navijača", poručio je Švicarcac.

Za sada nema naznaka kada bi se trebala nastaviti teniska sezona. Prema nekim prognozama plan je da se s odigravanjem najprestižnijih turnira počne u drugoj polovini godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi