Ljubičić: Federer će sljedeće godine imati 40, ali ništa mi nije govorio o penziji

Trener slavnog Švicarca

Ljubičić: Federer će sljedeće godine imati 40, ali ništa mi nije govorio o penziji

Trener Rogera Federera Ivan Ljubičić poručuje kako mu Švicarac još uvijek nije ništa nagovijestio kada je u pitanju povlačenje iz svijeta profesionalnog tenisa.

Federer trenutno ima 38 godina, u augustu će napuniti 39. On se trenutno oporavlja od operacije koljena i za sada je to glavna zanimacija u njegovom taboru.

"Roger prolazi kroz rehabilitaciju poslije operacije. Za nas ova situacija ne mijenja mnogo u tom smislu, program je isti kao i da nije bilo virusa", kaže Ljubičić pa se osvrće na priče o penziji.

"Još nismo razgovarali o 2021. godini. Vrijeme naravno ne staje, imaće 40 sljedeće godine, ali nije mi ništa nagovijestio o mogućem povlačenju".

Federer se inače na teren trebao vratiti pred Wimbledon da nije bilo virusa Covid19. Ovako je odgođen i Wimbledon i još uvijek se ne zna kada će se nastaviti sezona. Bilo kako bilo, kada god se nastavi, sigurni smo da će Švicarac biti spreman iako je već u poznim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti