Federer donira milion dolara za afričke porodice

Lijep gest Švicarca

Federer donira milion dolara za afričke porodice

Fondacija Rogera Federerera napravila je još jedan lijep potez.

Izdvojit će se čak milion dolara kako bi se pomoglo afričkim prododicama koje su u teškoj situaciji zbog koronavirusa.

Sredstva će biti distribuirana kroz institucije za pomoć preko 64.000 djece i njihovih porodica.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Roger pomaže tokom pandemije koronavirus jer je na samom početku iste donirao milion švicarskih franak svojoj zemlji.

Osim njega, u prethodnom periodu su pomagali brojni drugi teniseri. Jedan od prvih koji su se odlučili pomoći je Novak Đoković koji je krajem marta Srbiji donirao milion eura. Osim toga, prvi reket svijeta je sredinom aprila donirao i novac bolnici u Bergamu.

Nažalost, pričekat ćemo još neko vrijeme dok ponovo na teniskim terenima vidimo ove zvijezde. Teniska sezona je zbog Covida19 prekinua prije dva mjeseca i za sada se čini kako u 2020. godini više nećemo gledati ovaj sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi