Teniser iz Srbije "eksplodirao" i otkrio dosta stvari: "Nesretan sam na terenu..."
FOTO: EPA

Donio je tešku odluku

Teniser iz Srbije "eksplodirao" i otkrio dosta stvari: "Nesretan sam na terenu..."

H. Zilić

Počeo je drugi Grand slam sezone Roland Garros, a u prvom kolu poraz je doživio teniser iz Srbije, Filip Krajinović koji je rezultatom 3:0 od Francesa Tiafoea.

Rezultat po setovima glasio je 6:3, 6:4, 6:2 za tenisera iz SAD-a.

Krajinović je u Pariz došao kao 93. teniser svijeta, a nakon meča je otkrio odluku koja je mnoge iznenadila.

"Dobio sam jak udarac u grlo odmah na početku. Malo mi je smetalo, ali nije to uzrok što sam izgubio. To je lako loša serija u mojoj karijeri koja nema kraja i jednostavno – teško mi sve ovo jako pada. Svašta mi prolazi kroz glavu.

Uskoro ću objaviti neke vijesti u vezi s mojom karijerom, biće možda neočekivano, ali uskoro će svi saznati šta će biti", rekao je Krajinović i dodao:

"Za nastavak treba još veći rad, motivacija, tim ljudi, svašta. Dugo se gubim u svemu ovome, nesretan sam na terenu jako. Ponavljam, sve teže dolazim do pobjeda. Moja igra koja je bila agresivna, nestala je. Nisam to ja više na terenu i počinje sve da me jako muči".

Oglasi

Odmah je bila pomisao da li je to najava i završetka karijera?

Čini se Krajinović ozbiljno razmišlja o takvom ishodu.

"Razmišljao sam o pauzi, međutim, godine ne dozvoljavaju. Imam 31 godinu. Svaka duža pauza bi bila sve teža za vraćanje s obzirom na to da gubim rang.

Morao bih da igram slabije turnire, a sebe ne vidim u tome. Mislim da je nakon ovih riječi sve jasno šta ću da objavim uskoro", dodao je Krajinović.

Filip Krajinović je najbolji plasman na ATP listi imao u aprilu 2018. godine kada je bio 26. teniser svijeta, a na ATP touru je od 2008. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi