Fognini nadigrao Džumhura
Damir Džumnhur igra u užasnoj formi, ima pet vezanih poraza i ispao je iz Top 50, pa vidjet ćemo može li u skorije vrijeme da se vrati među odabrane tenisere

ATP Beč

Fognini nadigrao Džumhura

E. Škorić

U prvom kolu ATP turnira u Beču bh. teniser Damir Džumhur doživio je poraz.

Džumhurov prvi rival na turniru u Beču bio je iskusni Italijan Fabio Fognini, koji je na krajo kao sedmi nositelj došao do sigurne pobjede u dva seta.

U prvom setu čak pet brejkova, Fognini je imao jedan više i zato je isti dobio sa 6:4

U drugom setu je Džumhur poveo sa 2:0 uz brejk na samom startu i činilo se kao da bi mogao da se vrati u meč i izvuče dodatni, treći set, ali Fognini mu to nije dozvolio.

Italijan stiže do brejkova u četvrtom i šestom gemu, pa na kraju ostvaruje pobjedu i plasman u drugo kolo.

Damir je u katastrofalnoj formi i ovo mu je bio peti uzastopni poraz, a protiv Fogninija je dosad ostvario pobjedu i ovo je bio treći poraz.

ATP Beč, 1. kolo:
Džumhur - Fognini 3:6, 3:6

Top Komentari

monitor
Ma nosi ga vise u kurac
23 1
Novak Profilćić
nek se on vucara po beogradu ...
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi