Fognini otkrio kako je s 18 godina zamalo završio karijeru

Morao na tešku operaciju

Fognini otkrio kako je s 18 godina zamalo završio karijeru

Jedan od poznatijih tenisera današnjice Italijan Fabio Fognini prisjetio se u kolumni koju je pisao za "Behind The Racquet" kako je sa 18 godina zamalo završio karijeru.

Fognini je važio za velikog talenta u tinejdžerskim danima, a sve je mogla uništiti jedna povreda zgloba. Tada je morao na prvu operaciju u životu i doktor mu je rekao da je povreda toliko teška da postoji čak 50 posto šanse da više nikada ne zaigra tenis.

"Bilo je trenutaka u karijeri kada sam razmišljao da uzmem slobodno, da odmorim. Imao sam 18 godina kada me je zglob jako mučio. Doktor mi je rekao da je operacija jedina opcija. Bio sam nervozan, postavljao sam mu mnogo pitanja. Bio sam mlad i nisam znao šta operacija znači. Doktor mi je rekao da postoji 50 posto šansi da neću više moći da igram tenis. Do danas srećom nisam imao više operacija", napisao je Italijan.

U istoj kolumni otkrio je da mu je fudbal ipak najveća ljubav.

"Moja prva strast je fudbal. Bilo je perioda kada sam radije igrao fudbal nego tenis. Sada je to malo teže, pošto mi je tenis i posao, ne samo sport. Fudbal je moj omiljeni sport i gledam ga kad god mogu", dodaje on.

Inače, Fognini trenutno zauzima 11. poziciju na ATP listi a najbolji rezultat mu je 9. mjesto iz jula prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi