Francuz uz pomoć publike i nakon velike borbe izbacio Džumhura

Roland Garros

Francuz uz pomoć publike i nakon velike borbe izbacio Džumhura

Edmir Škorić

Nakon velike borbe najbolji bh. teniser Damir Džumhur ispao je u prvom kolu Roland Garrosa.

Džumhur je igrao protiv Antoinea Hoanga, francuskog tenisera i kvalifikanta, koji je tokom čitavog meča imao naklonost publike, što je često i nerviralo Damira.

Hoang je prvi set dobio sa 6:4, a onda ga je u drugom setu Džumnhur pregazio sa 6:0 i djelovalo je da bh. teniser hvata zalet i da će do kraja lako do pobjede.

U trećem setu Francuz je poveo 4:1 i kada se činilo da će dobiti set, Damir dolazi do preokreta (5:4), a na kraju se ušlo u taj-brejk, gdje je Hoang bio uspješniji.

U prvih sedam gemova četvrtog, ispostavit će se i odlučujućeg seta nije bilo brejkova, a onda Hoang stiže do brejka i na kraju velike pobjede.

Hoangu sada slijedi duel sa Fernandom Verdascom u drugom kolu, a Damir je nastavio da igra toplo-hladno i da pokazuje mnogo mana u svojoj igri.

S obzriom da je uz specijalnu pozivnicu došao na turnir, ovo je svakako velika senzacija mladog Francuza i jedna od najvećih pobjeda u karijeri.

Roland Garros, 1. kolo:
Hoang - Džumhur 6:4, 0:6, 7:6, 6:3

Top Komentari

teddy sheringham
Odustani. Golub u glavi. Idi igraj bridž.
6 0
Emir
Gleaaj grimase kod srbende, ovo nije za djecu ispod 15 mogu se istraumatizirati za cijeli civot.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi