Fritz: Sretan sam zbog toga što se Đoković tako dobro oporavio
FOTO - EPA

Fritz: Sretan sam zbog toga što se Đoković tako dobro oporavio

Adnan Beganović

Američki teniser Taylor Fritz u 3. kolu Australian Opena namučio je najbojleg svjetskog tenisera Novaka Đokovića.

Slavio je prve reket svijeta 3:2 po setovima, a pri vodstvu 2:0 požalio se na povredu. Amerikanac je uspio poravnati, no u odlučujem setu Đoković je ipak "proigrao" i uspio je slaviti.

Nakon meča Đoković je izjavio: Nisam se mogao kretati, rotirati, jedino sam mogao servirati. Znao sam da mi je jedino šansa da dobro serviram. U petom setu mi je bilo bolje, ali sad se ne osjećam tako. Čudan je osjećaj, mislim da je pukao mišić i ne znam da li ću igrati za dva dana"

S druge strane Fritz je, bar tako se čini, u svojoj izjavi "prozvao" Đokovića.

"Djelovao mi je prilično dobro u petom setu. Moram da mu odam priznaje za taj peti set. Servirao je sjajn, bio je zaista dobar. No, da je zaista bio povrijeđen, ne bi nastavio meč. Djelovalo je da se muči u trećem i četvrtom setu, ali u petom to nije tako izgledalo. Sretan samo zbog njega što se tako dobro oporavio", rekao je Fritz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi